Filipçe: Kemi në plan të vaksinojmë deri në 10,000 persona në ditë

e postuar më at 21:21
137 0

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, vlerësoi se sistemi i vaksinimit është i vendosur dhe funksionon mirë. Siç tha ai në Kanal 5, personat mbi moshën 77 vjeç marrin “Astra Zeneka”, dhe qytetarët nga e ashtuquajtura infrastruktura kritike merr vaksinën Sputnik. Sipas tij, imunizimi i tyre do të përfundojë javën e ardhshme.

“Vaksinimi nuk do të ndalet, ka për tre javët e ardhshme me “Astra Zeneka”. Programet bëhen për javën ose dy javët e ardhshme, për pikët në të gjithë vendin dhe në palestër. Tani vaksinohen 3000-4000 çdo ditë. Plani ynë është midis 7000 dhe 10 000 në ditë – shtatë mijë është numri optimal, dhe 10 000 me ngarkesën maksimale të sistemit. Kjo do të ishte dinamikë e mirë. Unë i bëj thirrje të gjithëve që të regjistrohen në faqen e vaksinacija.mk, kështu që sistemi do të gjenerojë përparësi sipas moshës dhe, mundësisht, me bashkëshoqërime. Është e rëndësishme të vaksinohen midis 60 dhe 70 përqind të popullsisë, në mënyrë që të arrihet imuniteti kolektiv”, tha Filipçe.

nga kategoria