Falje ndaj Nuhi Sela i cili nga mediat ishte apostrofuar për “Diplomë të falsifikuar” në Serbi

e postuar më at 08:02
268 0

Smart News TV lajmin e publikuar kohë më parë në lidhje me diplomat në Serbi, e kishite cituar burimin e informacionit dhe asnjë nga gazetarët tanë nuk qendronte pas atij shkrimi. Njëri nga të apostrofuarit në atë shkrim ishte edhe Nuhi Sela i cili për të dytën herë i drejtohet redaksisë sonë. Në herën e parë na kërkoi ta largojmë atë informacion pasi dëshmonte të kundërtën dhe ne ashtu vepruam, duke i kërkuar falje zotrisë në fjalë për ndonjë gabim të bërë edhe pse ne nuk qendronim pas atij informacioni.

Sot, për së dyti herë na akuzon se ne e kemi shkruar dhe prej nesh informacioni qenka shpërndarë nëpër protale të tjera. Smart News TV, edhe një herë bën medie se ne nuk e shkurajtëm e as nuk ishim të parët që e publikuam atë informacion në gjuhën shqipe. Në asnjë moment nuk kemi pasu për qëllim prishjen e reputacionit të zotërisë në fjalë dhe të askujt tjerër siç ai pretendon në shkrimin e tij dërguar në redaksinë tonë.

Për hirë të korrektësisë dhe etikës në informim, ne sot e publikojmë të plotë reagimin e z. Nuhi Sela.

Në vazhdim ua sjellim shkrimin e plotë nga Nuhi Sela:

Reagim nga Nuhi Hesa

Deri tek redaksia e portalit

Derguar nga Nuhi Sela, Struge

Verejtje (reagim) para padis Gjyqesore Para disa ditesh nga portali i juaj eshte publikuar nje lajm, ne te cilin ka qen i permendur edhe emri im (Nuhi Sela), ne mesin e disa emrave tjer, duke shpifur ne lidhje me diplomen e doktoratures. Fillimisht ju informoj se un persnonalisht nuk kam doktoruar ne Universitetin e Kragujevacit dhe se dilema ose tendenca per ta njellos emrin tim eshte e vertetuar dhe sqaruar ne procedur gjyqesore, ku eshte kryer nje procedur hetimi dhe te gjitha tentimet dhe deshmit e rreme jane hedhur posht si te pa baza nga ana e gjykates, dhe eshte vertetuar origjinaliteti i diplomes qe un e posedoj. Keshtu qe “lajmi” i publikuar nga ana e juaj eshte shpifje dhe i pa bazuar ne asnji prove te vetme, mirpo me vet publikimin i eshte dhen mundesia nje mase te gjere te opinionit qe ta lexojn dhe ne menyr te padrejt te informohen rreth arritjeve te mija, duke me shkaktuar nje dem shum te madh. Me pas duke e marr lajmin nga portali i juaj, te njejtin gjithashtu te pabazuar, e publikojn edhe disa portale te tjera, me cka demi kundrejt meje behet akoma me i madh. Me publikimin e nje lajmi te rrem ose shpifje nga ana e portalit tuaj me eshte shkaktuar dem duke fyer nderin dhe imazhin (reputacion) qe une dhe familja e ime e gezojme ne shoqerine ku jetojme, dhe me gjer. Ju paralajmeroj se me publikimin – nje shpifje nga ana e juaj, keni shkel ligjin per pergjegjesi civile per fyerje dhe shpifje, sipas te njejtit ligj keni pergjegjesi civile, dhe nje gje e till ju garantoj se eshte shum leht e vertetushme ne baz te provave qe i posedoj. Per ta zbutur sado pak demin, kerkoj nga ana juaj qe te publikoni falje dhe terheqje publike te lajmit (shpifje) ne fjal, dhe e gjitha kjo konform nenit 13, alinea 1, 2 dhe 3 te Ligjit per pergjegjesi civile per fyerje dhe shpifje, citoj:

1 Пред поднесување на тужба за надоместување на штетата, физичкото или правното лице на кое му е нанесена штета со навреда или клевета презема мерки за ублажување на штетата, со барање за извинување и јавно повлекување. 2 Извинувањето или јавното повлекување на изјавата од ставот 1 на овој член се објавува на истото место и во ист обем во печатеното средство за јавно информирање или на интернет страница, или во исто време и во ист обем во електронските средства за јавно информирање или интернет страница, како и информацијата на која се реагира (наслов, наднаслов, поднаслов, текст во пишани средства за јавно информирање или интернет страница, најава во информативна програма, прилог) 3 Извинувањето или јавното повлекување на изјавата од ставот 2 на овој член се објавува во средството за јавно информирање, односно интернет страницата, најдоцна во рок од 48 часа од денот на доставувањето на реакцијата.

Ne te kunderten do te perballeni me pasojat ligjore.

J X

nga kategoria