Edhe Ruskoska u morr në pyetje nga Ristoska për ikjen e Mijalkovit

e postuar më at 20:06
121 0

Prokurorja Lençe Ristoska morri në pyetje shefin e saj Ruskovska në lidhje me zhdukjen dy-ditore të ish-shefit të policisë sekrete, por edhe paraqitjen e tij në zyrën e prokurorit në Ruskovska. Në momentet e para kur Vilma Ruskovska mori një mesazh nga burimi i saj se Mijalkov po përgatitej të arratisej, ajo së pari informoi Oliver Spasovski, dhe jo kolegun e saj Ristoska i cili po drejtonte çështjen e përgjimeve masive, të trashëguar nga PSP. Përballja e tyre të enjten nuk ishte kolegjiale, por Ristovska si prokurore dhe Ruskovska si dëshmitare.

“Unë e di që kolegia ime Lençe Ristoska po e udhëheq atë. Kishte një deklaratë nga unë dhe hetuesit që e arrestuan atë të Enjten. Pra, për më shumë informacion duhet të kontaktoni me të “- tha Vilma Ruskovska për “Stadion”.

Ruskovska mohon përgjegjësinë, por kolegu i saj Lence Ristovska do të thotë fjalën e fundit, pasi ajo heton se kush dështoi, nëse kishte të meta dhe kush e lejoi Mijalkov të shpëtonte. Disa ditë më parë, ajo e thirri Sasho Mijalkov për pyetje. Nuk ka detaje se kush e tha këtë, dhe çështja është ende në një fazë të hershme. Ruskovska ishte e para që mori informacion në lidhje me një arratisje të mundshme të Mijalkov, por ky nuk ishte rasti me Orce Kamçev. Kolegia e saj Lile Stefanova ishte në përputhje me ANB dhe Ministrinë e Brendshme gjatë gjithë kohës, dhe ajo nënshkroi kërkesën për paraburgim.

Sot, stafi i tij, mjekë me reputacion nga Sistina që komentuan masën e paraburgimit si të paarsyeshme dhe tepër të rreptë.

“Duke marrë parasysh që masat e tjera të sigurisë tashmë janë marrë për z. Kamçev – konfiskimi i dokumenteve të udhëtimit dhe siguria me kapital dhe ai i respekton plotësisht pa kushte dhe rregullisht është paraqitur në të gjitha thirrjet në gjykatë, ne besojmë se masat aktuale që janë aplikuar ndaj z. Kamçev janë të paarsyeshëm dhe tepër të rreptë dhe indirekt ndikojnë në punësimin e më shumë se 1,100 personave në KB “Acibadem Sistina” – thonë punonjësit e “Acibadem Sistina”

Sipas të dhënave më të fundit nga Regjistri Qendror, emri i Kamçevit shfaqet në dy fondacione, pasi pronari i “Martirit të Shenjtë Dimitrij Solunski”, një person i autorizuar në fondacionin “Ilija Kamchev”, menaxher i kompanisë këshilluese që mban emrin e familjes dhe në Orka Holding – si anëtar jo-ekzekutiv i bordit të drejtorëve.

Për shkak të informacionit se ai po përgatitej të ikte në Bullgari, pas takimeve të mëparshme me njerëz nga atje, Kamçev përfundoi në paraburgim për çështjen “Komplote në Vodno”, nën dyshimin e pastrimit të parave.

nga kategoria