Carovska: Arritëm që me mësim onlajn të përfshijmë 91% të nxënësve

155 0

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska vlerësoi se me sukses menaxhohet pandemia në fushën e arsimit.

“Nuk lejuam që arsimi të mbesë prapa. E drejta e arsimit iu mundësua secilit, përmes modelit hibrid për edukim”, thotë Carovska.

Ajo tha se sipas të dhënave të MASH, 91 për qind numri të përgjithshëm të nxënësve janë të përfshirë në mësim onlajn.

“Arritëm që në mësimin onlajn të përfshijmë mbi 91 për qind të numri të përgjithshëm të nxënësve. Arritëm që 32.000 fëmijëve nga 18 mijë familje me rrezik sociale të jenë pjesë e këtij mësimi, përmes dhënies së vauçerëve për internet falas, ndërsa pjesa më e madhe morën pajisje IT nga vetëqeverisjet lokale dhe bizneset”, tha Carovska.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot