Bytyqi: Nuk është koha për lojëra politike, kuvendi të votojë pakon e pestë ekonomike

e postuar më at 21:19
130 0
Qeveria beson se ligjvënësit do të kenë virtytin në 23 mars për të votuar mbi nevojën për të kaluar paketën e pestë anti-krizë. Siç u shpreh nga Zëvendës Kryeministri për Çështjet Ekonomike Fatmir Bytyqi, do të zhvillohen bisedime me deputetët për të ndërhyrë përmes amendamenteve në mënyrë që, siç tha ai, shkurti të mos humbet si muaj për shfrytëzim të masave. “Fatkeqësisht, tani që ata kanë hyrë në procedurën parlamentare, Qeveria nuk mund të bëjë ndryshime. Ne ende besojmë se do të ketë një virtyt në 23 Mars për të miratuar ligjet e paketës së pestë për të hyrë në një debat komisioni dhe në disa ditë për të votuar që Shkurti të mos humbasë si një muaj në të cilin biznesmenët duhet të marrin ndihmë për të kursyer vendet e punës. Nëse është e nevojshme, ne do të flasim me të gjithë deputetët tanë nga mazhoranca qeverisëse dhe opozita për të propozuar amendamentet që duhet të ndihmojnë në shkurt”, tha Bytyqi në TV 24. Ai theksoi se nëse është e nevojshme, të miratohet paketa e re e masave. Sipas tij, tani nuk është koha për lojëra politike, por për mbizotërimin e arsyes. “Mendoj se arsyeja do të mbizotërojë sepse në një periudhë krize ekonomike dhe shëndetësore nuk duhet të fusim shumë politikë. Do të ketë kohë për një arenë politike. Tani është e rëndësishme nëse dhe si do ta kapërcejmë krizën ekonomike dhe shëndetësore. Në këtë moment, ne nuk duhet të llogarisim politikisht çdo ditë, por të bëjmë atë që të tjerët do të donin të bënin për ne, kur do të ishim në të njëjtën situatë”, tha Bytyqi. Smart News Tv

J X

nga kategoria