Bytyqi: Do të punojmë ta rrisim pagën minimale në 18.000 denarë

e postuar më at 12:51
114 0

Paga minimale ende nuk është dinjitoze dhe kur kushtet ekonomike do të jenë të mira do të punojmë ta rrisim edhe deri 18.000 denarë, por tani nuk është momenti. Vetëm para tre viteve paga minimale ishte 8.500 denarë në sektorë të caktuar, ndërsa 9.000 në të gjithë sektorët. Sot është 15.194 denarë de kjo tregon nëse kemi vullnet politik që ta rrisim apo jo, porositi sot zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi.

“Pretendoj që paga minimale të jetë më e lartë se 60 për qind nga paga mesatare, por kur ekonomia do të jetë mjaft produktive dhe efikase që të krijojë rritje të cilën mund ta lejojë. Paga minimale te ne ishte 40 për qind nga mesatarja, ndërsa tani arritëm deri 53,4 për qind. Synojmë në 60 për qind, por kjo po bëhet gradualisht. Në programin qeveritar kemi thënë se paga minimale do të jetë 18.000 ndërsa paga mesatare 36.000 denarë dhe kjo është e saktë atë që duam ta arrijmë. Do të shkojmë edhe më larg nga kjo dhe do të arrijmë në pagë minimale prej 20.000 denarë. Kur nuk do të flasim për krizë ekonomike”, tha zëvendëskryeministri në pyetjen e përgjigjes para fillimit të panel diskutimit “Qasje dhe strategji krijuese në krijimin e programeve për punësim të të rinjve”.

nga kategoria