Boçvarski: Shteti do të paguajë për Korridorin-8, por ende nuk dihet sa

e postuar më at 21:27
189 0

Kostot për ndërtimin e Korridorit 8 do t’i paguajë shteti. Për momentin, partneriteti publik-privat me një kompani që do të ndërtonte itinerarin nuk merret në konsideratë, tha Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski, në emisioni e sotëm në “Magazinën Ekonomike” në Alsat. Siç tha ai, për momentin nuk ka ndonjë analizë precize se sa do të kushtonte ndërtimi i tij dhe cili do të ishte justifikimi i tij ekonomik për shtetin.

“Ministria e Financave tashmë është duke punuar se cili model i financimit, çfarë modeli i financimit dhe së shpejti, kur të kemi informacion se sa do të kushtojë i gjithë ky investim, atëherë Ministria e Financave do të jetë e detyruar nga qeveria të sigurojë financim për ndërtim“, tha Boçvarski.

nga kategoria

pg slot