Bejta shkel Kodin Zgjedhor, vazhdon hedhja e parave për reklamim edhe në heshtje zgjedhore

e postuar më at 19:34
49 0

Kandidati nga radhët e BDI-së, Nevzat Bejta edhe përkundër heshtjes zgjedhore, ka vazhduar me shkeljen e Kodit Zgjedhor duke shuma të mëdha.

Sipas fotografive, sponsorimi vazhdon edhe gjatë ditës së sotme me gjasa për të vazhduar edhe gjatë ditës së nesërme në ditën e votimit.

Sipas Kodit Zgjedhor, shkelje e heshtjes zgjedhore konsiderohet transmetimi i çdo informacioni, fotografie, materiali audio dhe audiovizual në lidhje me pjesëmarrësit në zgjedhje, çdo formë e raportimit mediatik që është hapur ose fshehurazi në funksion të dikujt fushatë dhe mund të ndikojë në vendimin e votuesve, të dhëna që zbulojnë identitetin e subjekteve politike dhe/ose individëve të përfshirë në incidente ose parregullsi në ditën e zgjedhjeve, si dhe deklarata nga kandidatët në procesin zgjedhor, nga përfaqësuesit e partive politike dhe zyrtarët aktual në pushtet.

Më herët, në Gostivar u raportua  se po shpërndahen pako sociale në Çajlë, ndërsa keqpërdorimi i institucioneve dhe shkelja e Kodit Zgjedhor nga BDI ndodhën edhe në komuna të tjera

.

nga kategoria