457 raste pozitive me Covid-19 nga 1682 teste në 24 orët e fundit

157 0

Ministria e Shëndetësisë informoi se në pajtim me të dhënat e Instituti për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë regjistruar 457 të sapoinfektuar me koronavirus prej 1.682 testimeve të bëra, kanë vdekur 30 persona të moshës prej 50 – 84 vjeç ndërsa janë shëruar 700 pacientë.

Nga 457 të sapoinfektuar në Shkup janë 198, Prilep – 32, Kumanovë – 30, Ohër – 29, Veles – 25, Kavadar – 24, Shtip – 17, Tetovë – 16, Gjevgjeli – 15, Gostivar – 13, Strumicë dhe Koçan – nga 9, Strugë, Negotinë, Sveti Nikollë, Makedonski Brod, Vinicë – nga 5 , Probishtip – 3, Kërçovë, Kriva Pallankë, Radovish dhe Bogdanc – nga 2, Resnjë, Dibër, Berovë dhe Kratovë – nga 1.

Janë regjistruar 700 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 291, Kavadari – 52, Negotina – 42, Ohri – 38, Velesi – 36, Prilepi – 35, Kumanova – 26, Kriva Pallanka – 25, Gostivari – 23, Gjevgjelia – 18, Manastiri – 15, Struga – 14, Strumica – 13, Koçani – 11, Bogdanci – 10, Tetova – 8, Berova – 7, Shtipi, Radovishi dhe Demir Kapia – nga 5, Probishtipi dhe Vallandova – nga 4, Sveti Nikolla dhe Kratova – nga 3, Demir Hisari – 2, Kërçova, Resnja, Vinica, Krusheva dhe Makedonski Brodi – nga 1.

Janë regjistruar gjithsej 30 persona të vdekur, të moshës prej 50 – 84 vjeç edhe atë: 8 pacientë nga Shkupi, nga Prilepi – 6, nga Manastiri dhe Ohri – nga 3 të vdekur, nga Koçani dhe Demir Kapia – nga 2 dhe nga një person i vdekur është regjistruar nga Kumanova, Tetova, Velesi, Struga, Negotina dhe Radovishi. Të gjithë këta kanë vdekur në spitale.

Janë bërë 1.682 testime përmes: ISHP-679, QSHP Shkup-28, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i spitalit Kozle-0, Pulmonologji me Alergologji-0, SPQ 8 Shtatori-0, Klinika ” Zhan Mitrev “-157, Avicena-0, Biotek-163, Sistina-286, laboratori Laor-0, Sinlab-38, Remedika-0, ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 331.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 591.958 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 119.828, numri i pacientëve të shëruar është 101.474, numri i të vdekurve është 3.503 dhe numri i rasteve aktive është 14.851.

Administrator

Ky lajmë është postuar nga ana e redaksionit SMART NEWS. - Administratori

nga kategoria

pg slot