18 mijë aplikacione ekspozojnë fjalëkalimet dhe të dhënat e përdoruesve në internet

e postuar më at 23:25
195 0

Aplikacionet Android dhe iPhone rrjedhin informacione për shkak të hapësirës ruajtëse të gabuar të shërbimit.Një sondazh nga kompania e sigurisë së lëvizshme Zimperium zbuloi se 18,000 aplikacione për Android dhe iPhone (iOS) po ekspozojnë të dhënat e përdoruesit për shkak të problemeve me cilësimet e ruajtjes së iCloud. Sipas një raporti të botuar nga faqja e internetit Wired, aplikacionet thuhet se rrjedhin të dhëna financiare, numra telefoni, fjalëkalime dhe madje edhe informacione mjekësore.

Problemet u gjetën në aplikacionet që përdorin shërbime publike cloud, të tilla si Google Cloud, Amazon Web Services dhe Microsoft Azure, në vend që të ekzekutonin rezervimin në serverat e tyre. Sipas studiuesve, këto aplikacione kanë defekte në cilësimet e ruajtjes të bëra nga zhvilluesit, gjë që i bën të dhënat të dukshme për pothuajse të gjithë. Aplikacionet e analizuara kanë mijëra ose miliona përdorues në të gjithë botën.

Për të zbuluar të metat, Zimperium kreu analiza automatike në më shumë se 1.3 milion aplikacione, në sistemet Apple dhe Google. Nga ky total, 84 mijë aplikacione për Android dhe 47 mijë për iOS përdorën shërbime publike cloud. Nga kjo pjesë, afërsisht 14% ekspozojnë informacionin e përdoruesve, 11,877 prej të cilave janë programe për Android dhe 6,608 për iOS.

Studiuesit pretendojnë se kanë kontaktuar disa prodhues, por morën pak përgjigje nga zhvilluesit. Për më tepër, ata pretenduan se nuk ishte e mundur të njoftoheshin individualisht gati 20,000 kompani për këtë. Në ndërkohë, shumë programe ende i ekspozojnë të dhënat e tyre.

nga kategoria

pg slot